Thessalia TV DSNG

Αθήνα, Δεκέμβριος 2010- Η εταιρεία Pierides TechnoSystems LTD, ανεξάρτητη, πρωτοποριακή στην κατασκευή ολοκληρωμένων τηλεοπτικών και τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, ολοκλήρωσε την κατασκευή HD-ready οχήματος δορυφορικών μεταδόσεων (DSNG) για τον Τηλεοπτικό Οργανισμό Θεσσαλία TV.

Το Όχημα βρίσκεται ήδη στις εγκαταστάσεις της Θεσσαλία TV στην Λάρισα και εξυπηρετεί τις ανάγκες ζωντανών μεταδόσεων του σταθμού.

Κύριος σκοπός του οχήματος είναι η ζωντανή μετάδοση ειδήσεων μέσω δορυφόρου από οποιοδήποτε σημείο της Ευρώπης. Έχει όμως εξοπλισθεί κατάλληλα, με επιπλέον δυνατότητες προκειμένου να υποστηρίξει μεταδόσεις αθλητικών και άλλων μεγάλων γεγονότων με απαιτήσεις υψηλής ευκρίνειας (High Definition).

Το όχημα, τύπου Navara της Nissan, επελέγη για τις υψηλές του επιδόσεις σε οδήγηση τόσο σε υψηλών ταχυτήτων δρόμους όσο και σε εκτός δρόμου συνθήκες. Επίσης, ο εσωτερικός του σχεδιασμός, επιτρέπει την βέλτιστη εκμετάλλευση χώρου για την εγκατάσταση του ευαίσθητου ηλεκτρονικού εξοπλισμού και στον ωφέλιμο χώρο που διαθέτει ο χειριστής κατά την λειτουργία του συστήματος.

Στον χώρο φόρτωσης, έχουν εγκατασταθεί δύο γεννήτριες Honda 3ΚVA έκαστη, προκειμένου να υποστηρίξουν το σύστημα εκπομπής σε διάταξη ασφαλείας (redundant). Η εγκατάσταση εξυπηρετεί την ασφαλή λειτουργία των γεννητριών με κατασκευασμένο ειδικά για την εφαρμογή, σύστημα κυκλοφορίας αέρα. Κατά την πλήρη λειτουργία του συστήματος, η στάθμη θορύβου δεν ξεπερνά τα 56db.

Το σύστημα Δορυφορικής Μετάδοσης του Οίκου Vislink περιλαμβάνει κεραία Newswift 1,5m, ηλεκτρονικό εξοπλισμό σειράς 5000 του Οίκου και HPA 200W του Οίκου Xicom. Έχει δυνατότητα ταυτόχρονης μετάδοσης δύο προγραμμάτων. Με την προσθήκη ειδικού κλειδάριθμου, η ηλεκτρονική εγκατάσταση και εξοπλισμός, υποστηρίζουν μετάδοση High Definition προγράμματος.

Στη PTS, έχουμε την ικανότητα να κατανοούμε τις πραγματικές ανάγκες παραγωγής προγράμματος των πελατών μας, μέσα από την μεγάλη εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από τον σχεδιασμό και κατασκευή μεγάλου αριθμού εγκαταστάσεων, όπως αναφέρει ο Παναγιώτης Πιερίδης, Διευθυντής της PTS. “Η άριστη συνεργασία με τον τεχνικό προϊστάμενο του Θεσσαλία TV Αριστόβουλο Αριστοβουλίδη, συνέβαλε σημαντικά στον προσδιορισμό των τεχνικών προδιαγραφών, τον σχεδιασμό λειτουργίας και την διάταξη του εξοπλισμού, προκειμένου το δορυφορικό Όχημα να εξυπηρετεί τις απαιτήσεις ζωντανών μεταδόσεων του σταθμού, με αποτέλεσμα γρήγορη ολοκλήρωση της κατασκευής του συστήματος και μεγάλη αξιοπιστία και ευελιξία που διαθέτει. Με στόχο να προλάβουμε τις εκλογές του περασμένου μήνα, το έργο ολοκληρώθηκε έγκαιρα σε 40 ημέρες από την παραλαβή του οχήματος.”

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται Panasonic Card Recorder, Panasonic 4 input HD vision mixer, Sony 8 input sound mixer, DTL embedding/de-embedding, Nevion 8x8 Video matrix and distribution, TSL technical monitoring, Albiral 3x5,6” vision monitor.

Σχετικά με την Θεσσαλία τηλεόραση

Ξεκίνησε να εκπέμπει το 1992. Περιφερειακό μέσο ενημέρωσης, καλύπτει πλήρως με μεγάλο αριθμό αναμεταδοτών όλη την περιοχή της Θεσσαλίας. Τα κεντρικά studios παραγωγής βρίσκονται στην πόλη της Λάρισας σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην οδό Ηρ. Πολυτεχνείου 129, με υπερσύγχρονα μέσα λήψης-παραγωγής-επεξεργασίας εικόνας και ήχου βασισμένα στα διεθνή πρότυπα ποιότητας και τεχνολογίας. Παράλληλα στις 3 άλλες πόλεις λειτουργούν 3 περιφερειακά studios που είναι συνδεδεμένα με το κεντρικό της Λάρισας. Η εικόνα που φτάνει στον τηλεθεατή είναι ποιοτικά άριστη σύμφωνα και με τη γνώμη των τηλεθεατών έναντι άλλων τηλεοπτικών σταθμών. Επίσης το Θεσσαλία TV επιλέχθηκε από το ΕΣΡ πρώτο από τους Θεσσαλικούς Τ/Σ για την πιλοτική εκπομπή DVB-T με βάση το πρόγραμμά του. Είναι γενικός-ενημερωτικός περιφερειακός σταθμός με ποικίλο πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Το Θεσσαλία TV λειτουργεί πλήρως ψηφιακά(tapeless) από το 2007.

Manufacturers

Manufacturer_1